sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Hampaaton

"Äitiii... kato."

 Keskityn katsomaan Ikean pakastealtaaseessa olevia tuotteita. Lihapullia. Nakkeja. Perunamuussia. Hmmm...joulukinkkuakin on tarjolla. Pitäisikö ostaa nyt vai vasta lähempänä joulua. 

"Äitiii" Pojan ääni on jo vaativa.

Nostan katseeni ja tokaisen: "Noh mitä..." Pojan kädessä on joku outo valkoinen klimppi. Näyttää joltain muovilta tai luunpalaselta. Meinaan juuri tokaista, että heitä se nyt äkkiä pois...Jostain syystä en sano sitä, kun huomaan toisen ilmeen.

"Se hammas lähti irti!" 

Niinpä tietenkin! Se on se jo monta viikkoa heilunut hammas. Isoveljen silmistä paistaa ylpeys - nyt hän on iso -  ja hän kasvaa silmissäni ainakin viisi senttiä. 

Kävelemme kassalle. Yhtäkkiä hammaskoloon alkaakin sattua eikä muutenkaan koko juttu tunnu enää kivalta. Poika haluaa olla sittenkin vielä pieni eikä iso. Sitten tulee kyyneleet. Pojan on pakko istuutua, kun jalkoja alkaa tärisyttää. Itku yltyy ihan hysteeriseksi. Saamme kuitenkin ruoat maksettua ja menemme odottamaan Pikkusiskoa ja Miestä sekä kuivaamaan kyyneliä. 

Mies tulee kohta kassalta ostoskärryjä työntäen. Hän ei kuitenkaan tule suoraan meidän luokse vaan pysähtyy maistiaispöydän ääreen. Me viittilöimme hurjasti ja mies huomaa meidät. Pikkusisko vilkuttaa.

Isän tullessa kohdalle kerron mitä tapahtui ja poika saa vihdoin itsekin sanottua asiansa: "Isi multa lähti hammas." Kyyneleet valuvat pojan poskia pitkin, mutta ilme kirkastuu kohta. Ikean tädiltä saa maistiaisiksi suklaata ja kotiin on ostettu glögiä, pipareita ja pakastepullia.

Matkalla autolle Pikkusisko kokeilee omia hampaitaan. "Äiti, munkin hammas heiluu..."







5 kommenttia:

  1. Heips ja terveiset Suomesta!
    Eksyin blogiisi jonkun toisen blogin kautta ja katselin, että onpa täällä kauniita kuvia. Muutaman postauksen luettuani huomasin, että tässähän on jotain tuttua... :)
    Voi isoveikkaa, niin ne kasvaa nopeasti. Meillä yhdellä lähtee hampaat kovaa vauhtia ja toinen vasta maitohampaita pakertaa.
    Mukavaa joulunodotusta sinne saapasmaahan koko teidän perheelle!
    T. lukiokaverisi Anur.

    VastaaPoista
  2. MOI! :) Hassua, että joku tuttukin löytää tiensä tänne. Kiva, kun kävit ja kiitos terkuista. Sama tilanne meillä tuon nuorimman ja vanhimman kanssa. Toiselle on just tullut kaksi maitohammasta ja toiselta lähti eka hammas... Mies naureskelikin, että pitäisikö laulaa sitä Circle of Life laulua. LOL

    Kiitos samoin teille ihanaa joulunodotusta!

    VastaaPoista
  3. Voi noi IKEAn piparkakut on toimineet täällä mun pelastuksena jo nyt :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi on Ikea! :D Mitä sitä tekisikään ilman ruotsalaisia... ;)

      Poista
  4. Niin nopeasti noi kasvaa! Mä aloin ekaksi miettiä, että oho, lähteepäs siltä aikaisin hampaat, mutta sitten tajusin, että eihän noilla meidän esikoisilla olekaan kuin se puolisen vuotta ikäeroa, vähän reilu. Kummasti se on kutistunut, kun nää lapset kasvaa...

    VastaaPoista