torstai 21. maaliskuuta 2013

Viikon tähdet



Lasten koulu teettää töitä myös vanhemmilla sen perinteisen läksyjen auttamisen lisäksi, sillä koulu olettaa vanhempien olevan mukana tukemassa lasten oppimista ja osallistumassa erilaisiin koulun aktiviteetteihin. Melkein viikottain on luentoja oppimisesta tai muista asioista kuten lastenpsykiatrin pitämä luento aiheesta "Ipad ja lapset". Mm. koulun kirjasto pyörii osittain vanhempien vapaaehtoistyönä kirjastonhoitajan apuna. Hyväntekeväisyyttä harjoitetaan kokoajan ja on erilaisia projekteja, missä vanhemmat voivat olla mukana.  Vanhempia "käsketään" olemaan mukana ja pidetään huoli siitä, että kaikki ovat jollain tavalla sitoutuneita koulun pyörittämiseen. Mielestäni on kyllä ollut kiva olla osa tämmöistä puuhakasta koulua ja aivan eri tavalla tuntee sekä opettajia että muita vanhempia kuin, jos törmäisi heihin silloin tällöin. En osaa sanoa minkälainen koulu Suomessa nykyjään on vanhempien "työllistämisessä", mutta tämän suuntaista kehitystä voisi tapahtua sielläkin...



Tällä viikolla olemme olleet pariin otteeseen viettämässä aikaa koululla lasten kanssa. Eilen olimme seuraamassa 1. ja 2. luokan musiikkiesityksiä. Show meni hyvin ja Isovelikin kajautti omat vuorosanansa itsevarmasti kirkkaalla englannilla monisatapäisen yleisön edessä. Muutenkin piti nostaa hattua sekä opettajille että oppilaille, kun olivat nähneet paljon vaivaa hienon esityksen koostamiseen. Tänään sitten oli vuorossa Pikkusiskon Student of the week -päivä. Pikkusisko oli erään leikkikoulukaverinsa kanssa viikon oppilas. Käytännössä se tarkoitti sitä, että jompi kumpi vanhemmista tuli lukemaan lapsille aamulla kirjaa omalla kielellään. Sen lisäksi oli show and tell jostain asiasta mistä lapsi tykkää. Mies halusi olla lukija, sillä olin tovi sitten käynyt lukemassa Isoveljen luokalle kirjaa ja hän halusi nyt vuorostaan tehdä osansa.  Mies luki suomeksi ja käänsi heti perään englanniksi aivan ihanan Onni -kirjan. Onni -kirjat ovat olleet meillä todella suosittuja ja Pikkusiskosta oli kivaa lukea kirjaa leikkikoulukavereiden kanssa.



Vaikka oma olo oli vielä tänäänkin aika flunssainen ja hieman nuutunut niin lapset - sekä omat että lasten koulukaverit - piristivät kumpaakin. Oli hienoa ajaa huristella tänäkin aamuna pois koulusta kotia kohti, kun tiesi lapsilla olevan koulussa kivaa ja positiivistä tekemistä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti